keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Leijonaemon vaistoja allergiataistelussa

Jahas, onpas tästä taas aikaa. Tyttö täyttää tasan viikon päästä vuoden eikä meillä vieläkään nukuta. Hitaasti ja varmasti ollaan menty askel kerrallaan kohti "parempaa huomista". Täytyy sanoa, että viimesen kolmen kuukauden aikana oon oppinu allergioista enemmän ku varmasti moni tulee koko elämänsä aikana oppimaan.
Tällanen purkki se kuuluisa neocate on.
Tytöllä on siis jo suljettu ruokavaliosta pois maito, soija, kananmuna, suomalaiset viljat, porkkana, omena, päärynä, mansikka ja kana. Enkä nyt jaksa ajatella tarpeeksi, että oliko tuossa edes koko lista. No mutta siis tällä hetkellä neiti saa maitona apteekista Nutrilon Peptiä ja kiinteinä ruokina perunaa,poroa,banaania ja tattaria. Niissä on edelleen vielä joku joka allergisoi ja senpä takia käytiin jo varmaan kolmatta kertaa yksityisellä allergialääkärillä, joka totes että kyllä te ootte jo kaikkenne antanu ja kokeillu..on tässä syytä laittaa kiireellisenä lähetettä allergiapolille ja alkaa selvittää mistä me sitä apua saatais. Lisäksi otetaan kokeiluun viimenen vaihtoehto maidoista, se kallein, Neocate. Täytyy kyllä sanoa, että pistää niin vihaksi miten paljon näitä allergioita ja allergiaperheitä vähätellään. Ensinnäkin lääkärikäynnit on super kalliita ja sen kaiken valvomisen ja lääkärissä juoksemisen lisäksi sitä joutuu omakustanteisesti kokeilemaan näitä maitoja. Esimerkiksi tää Neocate maksaa apteekissa 64 euroa/purkki. Purkissa on 400g jauhetta joka siis esimerkiksi meidän käytössä kestää alle viikon. ONNEKSI on olemassa tämä sosiaalinen media, jonka myötä oon tutustunu jo muutamiin allergialasten äiteihin ja myös sitä kautta sain apua meidän maitohankintoihin, ettei jouduta maksamaan tätä jäätävää hintaa tosta Neocatesta, koska suoraan sanottuna ei meillä ois siihen koskaan varaa. Ja siis tää Neocatehan nyt on maito, johon tarvii 3(!!!) altistusta. Elikkä siis me tarvittais vielä lausunto lääkäriltä (ja tää lausuntoki maksaa 80e) että meidän tytölle ei sovi myöskään nämä pilkotut maidot vaan pelkästään Neocate..ja se lausunto tulis toimittaa kelaan ja sitten kela siellä päivittelee ja miettii asiaa että jaahas ruetaanko tälle perheelle nyt korvaamaan tämä maito. Koko sen kelan mietinnän ajan joutuu siis ostamaan maidot omakustanteisesti.
Kunnallisesta lääkäristä ei meille oo ollu apua. Sieltä kommentit on että viljat pitäis alottaa tytölle vuoden iässä (eli viikon päästä..) ja että ruokavaliota tulis vaan laajentaa ja laajentaa. Ihottumat ja huonot yöt ei kuulema haittaa, sitten kun korvat turpoaa niin ei saa antaa enempää. Mun päähän ei vaan yksinkertasesti mahdu, että miksi lasta täytyy rääkätä syöttämällä sille ruoka-aineita joista ihan selkeästi näkee että se tekee lapsen kipeäksi, aiheuttaa iho-oireita ja ties mitä. Nähtiinhän se meidän neidinki kohalla..joku ruoka-aine aiheutti ihon pahat reaktiot, niin pahat että täyty lähtä päivystykseen.
Tässä mun tekstissä ei taas oo päätä eikä häntää kun oon niin pyörällä päästäni ja niin vihanen. En vaan voi käsittää miksei allergioihin tunnu kukaan saavan apua. Tässä vertaistuki yhteisössä johon itekki liityin on niin mahtavaa porukkaa joista oikeasti lähes jokainen perhe on joutunu kulkemaan niin kivisen ja pitkän tien ennen kun joku on ottanu oikeasti tosissaan asiat ja on saatu apua viimein. Mun sympatiat menee kyllä aivan täysin jokaiselle perheelle joka painii näiden allergioiden kanssa. Jos me vanhemmat ei ajeta meidän oman lapsen asiaa niin kuka sitten?

Tukekaa allergia-asiaa. Tutustukaa, perehtykää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti